Oda e Ndërmjetësuesve të Kosovës

U.D. Kryeprokurori i Shtetit dhe Kryetarja e Odës se Ndërmjetësuesve të Kosovës diskutojnë për thellimin e bashkëpunimit

Prishtinë, 20 Shtator 2023 – Ushtruesi i Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit, z. Besim Kelmendi, ka pritur në takim Kryetaren e Odës së Ndërmjetësuesve të Kosovës, znj. Ganimete Xhelili së bashku me anëtarin e Kryesisë së Bordit të ONDK-së, z. Haxhi Iberdemaj.

U.D. Kryeprokurori Kelmendi dhe Kryetarja Xhelili patën diskutime të frytshme dhe përmbajtjesore rreth sfidave, tejkalimin dhe mënjanimin e tyre, nevojën e nxitjes së referimit të rasteve në ndërmjetësim si dhe mënyrën e kompensimit, veçanërisht për rastet e zgjidhura me persona të mitur.

Të dyja palët u zotuan për fuqizimin dhe thellimin e bashkëpunimit ndër-institucional në fushën e ndërmjetësimit, e cila është një mënyrë alternative dhe efikase e zgjidhjes së rasteve penale.