Oda e Ndërmjetësuesve të Kosovës

Tryezë me temën:“Rëndësia e grave në pozita vendim-marrëse dhe roli i mekanizmave të brendshëm për çështje gjinore”

Prishtinë, 30 janar 2024 – Tryezë me temën:“Rëndësia e grave në pozita vendim-marrëse dhe roli i mekanizmave të brendshëm për çështje gjinore”

Tryezë kjo e organizuar nga Oda e Ndërmjetësuesve të Kosovës dhe Agjencia për Barazi Gjinore në kuadër të Zyrës së Kryeministrit, me mbështetje nga Programi i USAID-it për Drejtësi Komerciale.

Në tryezë diskutimi të pranishëm/me ishin Ministra e Drejtësisë Albulena Haxhiu, U.D. Drejtorja Ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore Edi Gusia, Drejtori i Zyrës për Demokratizim dhe Qeverisje -USAID Noel Bauer, Kryetarja e Odës së Ndërmjetësuesve Ganimete Xhelili dhe gratë ndërmjetësuese.

Tryeza shërbejë si forum për shkëmbimin e informatave lidhur me rëndësinë e grave në pozita vendim-marrëse, sfidat me të cilat ballafaqohen gratë në kuadër të profesionit të ndërmjetësimit, dhe rolin e mekanizmave te brendshëm për çështje gjinore.